23 ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Επισκόπηση μαθημάτων

Πρώτη φορά έρχεσαι εδώ;

Δες αναλυτικά τι περιλαμβάνει αυτή η σειρά μαθημάτων, τι έχω ετοιμάσει για 'σένα για να θυμηθείς γρήγορα ό,τι χρειάζεσαι.

Έχεις ξαναέρθει;

Συνέχισε την μελέτη των αναλυτικών μαθημάτων ή δες ξανά κάποιο από τα μαθήματα.

Το θέμα

Προχωράνε τα μαθήματα, περνάνε οι παράγραφοι και τα κεφάλαια, περνάς στην επόμενη τάξη και φτου κι απ' την αρχή. Αυτό σημαντικό και πρέπει να το θυμάσαι, και το άλλο σημαντικό και επίσης πρέπει να το θυμάσαι...

Το πρόβλημα

...και έχουν μαζευτεί πολλά και δεν μπορείς να τα θυμάσαι, δεν μπορείς να τα φέρνεις στην μνήμη σου γρήγορα για να κάνεις αυτό που πρέπει.

Και πελαγώνεις, κολλάς, δεν μπορείς να λύσεις μια άσκηση, στενοχωριέσαι, φοβάσαι τα Μαθηματικά.

Εύχεσαι να τα είχες όλα κάπου μαζεμένα και να μπορείς να βρίσκεις γρήγορα ό,τι δεν θυμάσαι, έτσι δεν είναι;

Η λύση

Αυτό ακριβώς το σημαντικό πρόβλημα θα λύσεις εδώ!

Θα βρεις όλα τα βασικά θέματα Άλγεβρας και Γεωμετρίας, από την Α' Γυμνασίου έως και την Β' Λυκείου.

Θεωρία και βασική μεθοδολογία για τις ασκήσεις, όλα συγκεντρωμένα σε έναν χώρο, ώστε να μπορείς, ανά πάσα στιγμή, να βρίσκεις εύκολα και γρήγορα ό,τι χρειάζεσαι, όταν το χρειάζεσαι.


Όλα τα ebooks που θα δεις σε αυτήν την σειρά μαθημάτων είναι δεμένα σε ένα έγχρωμο βιβλίο 436 σελίδων, το οποίο μπορείς, προαιρετικά, να αποκτήσεις.

Αν έχεις την πρώτη έκδοση του βιβλίου, κάνε μερικές απαραίτητες διορθώσεις πατώντας εδώ. Αν προμηθευτείς την πιο πρόσφατη έκδοση όμως, θα έχεις ένα πολύ πιο πλούσιο και ενημερωμένο βιβλίο.

Τα μαθήματα που θα δεις εδώ θα σου φανούν πολύ χρήσιμα, σε όποια τάξη του Λυκείου και αν είσαι. Όμως, θα σε βοηθήσουν ακόμη και αν πηγαίνεις στο Γυμνάσιο, ακόμη και αν έχεις τελειώσει το Λύκειο και θέλεις να θυμηθείς μερικά από τα θεμελιώδη θέματα Άλγεβρας.

Διάβασε στην συνέχεια τι υπάρχει σε αυτήν την σειρά μαθημάτων.

Πόσα και ποια μαθήματα περιλαμβάνονται

Συγκέντρωσα και ταξινόμησα όλα τα βασικά θέματα Άλγεβρας και Γεωμετρίας από το Γυμνάσιο και το Λύκειο σε 23 μαθήματα, τα οποία κατανέμονται (και στην έντυπη έκδοση του βιβλίου) σε τέσσερα (4) μέρη.

Τι περιλαμβάνει κάθε μέρος, θα το δεις στο παρακάτω πλαίσιο. Πατώντας στον τίτλο κάθε μέρους, θα δεις ποια μαθήματα - παραγράφους αυτό περιλαμβάνει.

Συνέχισε την ανάγνωση για να δεις καλύτερα τι περιλαμβάνεται σε αυτήν την σειρά μαθημάτων.

Στο παραπάνω πλαίσιο, πατώντας στο βέλος δεξιά και ανοίγοντας την σχετική καρτέλα, μπορείς να πατήσεις στο μάθημα - παράγραφο που θέλεις και θα μεταβείς αμέσως σε αυτό.

Τι θα βρεις σε κάθε μάθημα

Σε κάθε μάθημα-παράγραφο θα βρεις συγκεντρωμένα όσα στοιχεία της θεωρίας είναι απαραίτητα, καθώς και πώς αντιμετωπίζεις χαρακτηριστικά θέματα ασκήσεων. Συνοδευτικά παραδείγματα θα σε βοηθήσουν περισσότερο να θυμηθείς κάτι που αναφέρεται στην θεωρία ή την μεθοδολογία.

Όπου υπάρχουν ιδιότητες στην θεωρία (π.χ. ιδιότητες δυνάμεων, ιδιότητες ριζών κ.ά.), θα βλέπεις αναλυτική εξήγησή τους.

Προσοχή!

Η σειρά μαθημάτων που θα δεις εδώ έχει χαρακτήρα επανάληψης-υπενθύμισης! Δεν θα μάθεις από εδώ πώς θα αντιμετωπίσεις κάποιο από τα θέματα που έχω συγκεντρώσει, παρά μόνο θα θυμηθείς γρήγορα αυτό που χρειάζεσαι.

Για να μάθεις σωστά ό,τι χρειάζεται, ανάτρεξε στην σχετική τάξη και κεφάλαιο στα μαθήματα που έχει το «Μαθηματικό στέκι».

Κάθε μάθημα ασχολείται με ένα γενικό και χαρακτηριστικό θέμα της Άλγεβρας που διδάσκεται στο Γυμνάσιο και το Λύκειο. Οι τίτλοι θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το θέμα στο οποίο χρειάζεσαι γρήγορη και στοχευμένη υπενθύμιση.

Πώς θα κάνεις κάτι ξεχωρίζει, διότι θα το βλέπεις σε τίτλο και με απαλή γκρι σκίαση. Αυτό θα σε βοηθήσει, επίσης, να εστιάσεις μόνο σε αυτό, αν τα στοιχεία θεωρίας τα θυμάσαι ήδη.

Αν θέλεις να δεις τα αναλυτικότατα περιεχόμενα, να ξέρεις ακριβώς τι υπάρχει σε κάθε παράγραφο-μάθημα και να επιλέξεις αυτό που χρειάζεσαι, πάτησε εδώ.

Δημιουργία και επιμέλεια μαθημάτων

Δημήτρης Μοσχόπουλος

Καθηγητής Μαθηματικών - Συγγραφέας

>
Success message!
Warning message!
Error message!