Τα βιβλία μου

Στο «Μαθηματικό στέκι» θα βρεις δεκάδες κομψά ψηφιακά βιβλία με:

 • αναλυτικότατη εξήγηση της θεωρίας
 • αναλυτικότατη μεθοδολογία για τις ασκήσεις
 • χιλιάδες ασκήσεις, λυμένες βήμα προς βήμα
 • μηδέν άλυτες ασκήσεις

Κάποια από αυτά τα ψηφιακά βιβλία διατίθενται και σε έντυπη μορφή. Τι με οδήγησε σε αυτήν την κίνηση;

Διαδίκτυο vs κλασικό βιβλίο

Το διαδίκτυο και η βοήθεια που μπορεί κανείς να βρει σε αυτό είναι ανεξάντλητη και πολύ σημαντική, όμως...

...σαν  το βιβλίο, δεν έχει! Το βιβλίο θα είναι πάντα ο άρχοντας της γνώσης!

Πες με ρομαντικό, πες με old school, αλλά τα vibes που εκπέμπει ένα βιβλίο έχουν μια μοναδική συχνότητα. Όταν την πιάσεις, μην την αφήσεις, διότι το ταξίδι στο οποίο θα σε πάρει δεν έχει όμοιό του.

Εδώ θα σου μιλήσω για τα βιβλία μου εκείνα, που διατίθενται και σε έντυπη μορφή (προαιρετικά).

Ποια βιβλία υπάρχουν και σε έντυπη μορφή;

Από όλα τα ψηφιακά βιβλία που έχω γράψει για σένα και υπάρχουν στην ιστοσελίδα, μόνο τα πέντε παρακάτω διατίθενται και σε έντυπη μορφή (την οποία μπορείς να αποκτήσεις προαιρετικά, αν προτιμάς να διαβάζεις από ένα κλασικό βιβλίο απ' ό,τι από ένα ψηφιακό).

Πάτησε στην εικόνα που θέλεις για να δεις το εξώφυλλο σε πλήρη μορφή

Όπως και τα ψηφιακά βιβλία της ιστοσελίδας, τα βιβλία που μπορείς να λάβεις και σε έντυπη μορφή έχουν ύφος διαφορετικό απ' όσα έχεις διαβάσει ως τώρα.

Το κυριότερό τους χαρακτηριστικό (και αυτό ισχύει για όλα τα βιβλία της ιστοσελίδας) είναι η αναλυτικότητά τους.

Ειδικότερα, τα βιβλία που διατίθενται και σε έντυπη μορφή (προαιρετικά) :

 • Όλα είναι έγχρωμα στο εσωτερικό τους.
 • Έχουν πλήρη και αναλυτικότατα περιεχόμενα (από τα οποία μπορείς να βρεις τι έχει το βιβλίο σχεδόν σε κάθε σελίδα του).
 • Έχουν αυτούσια την θεωρία των σχολικών βιβλίων, η οποία τοποθετείται στις κατάλληλες θέσεις, βρίσκεται πάντα εντός ευκρινών πλαισίων και περιγράφεται - τιτλοφορείται το θέμα που αναφέρει ένας ορισμός ή κάποιο θεώρημα.
 • Δεν παραθέτουν απλώς την θεωρία των σχολικών βιβλίων: την εμπλουτίζουν, την σχολιάζουν και την αναλύουν διεξοδικότατα, ενώ πολύ συχνά υπάρχουν και συνοδευτικά παραδείγματα.
 • Περιλαμβάνουν ασκήσεις οι οποίες ταξινομούνται - κατηγοριοποιούνται (πάντα στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό και δεν οδηγεί σε ακατάσχετη περιπτωσιολογία, την οποία έχω αποφύγει).
 • Περιγράφουν κάθε κατηγορία ασκήσεων αναλυτικά και ακολουθούν το πνεύμα «Πώς θα κάνεις αυτό» ή «Τι να κάνεις, όταν...».
 • Έχουν αναλυτικότατη μεθοδολογία για κάθε κατηγορία ασκήσεων και περιγράφουν βήμα προς βήμα τι να κάνεις.
 • Έχουν πολλές και αναλυτικότατα λυμένες ασκήσεις σε κάθε κατηγορία ασκήσεων και η λύση κάθε άσκησης δίνεται βήμα προς βήμα (σε πλήρη αντιστοίχιση με την προηγηθείσα μεθοδολογία).
 • Δεν παρουσιάζουν απλώς την λύση μιας άσκησης: πολλές φορές θα δεις να γίνονται υπενθυμίσεις από την θεωρία, θα δεις να γίνεται σχολιασμός της άσκησης, θα δεις να αναλύεται το σκεπτικό επίλυσης της άσκησης ή κάποιας κίνησης που έγινε κατά την επίλυση.
 • Επισημαίνουν τις πιο σημαντικές ασκήσεις (με την ένδειξη «Πρόσεξέ την πάρα πολύ!»), το οποίο θα σε βοηθήσει να ξέρεις ήδη ποιες από αυτές απαιτούν περισσότερη προσοχή εκ μέρους σου.
 • Περιλαμβάνουν μόνο λυμένες ασκήσεις και καμία άλυτη -εκατοντάδες λυμένες ασκήσεις, αναλυτικότατα, βήμα προς βήμα (και, ναι, δείχνουν όλες τις αλγεβρικές πράξεις που γίνονται σε κάθε βήμα!).

 Πάτησε στις ακόλουθες εικόνες για να δεις πώς αναπτύσσεται η θεωρία και η μεθοδολογία ασκήσεων στα βιβλία.

Πάτησε στις ακόλουθες εικόνες για να δεις πώς παρουσιάζονται οι λύσεις των ασκήσεων.

Όπως είδες και παραπάνω στις εικόνες των ασκήσεων, το εννοώ όταν λέω ότι οι ασκήσεις είναι λυμένες βήμα προς βήμα και αναλυτικότατα! Δεν παραλείπεται κανένα βήμα και όλες οι πράξεις (αλγεβρικές και αριθμητικές) είναι πλήρεις.

Στα ψηφιακά βιβλία της ιστοσελίδας που διατίθενται και σε έντυπη μορφή συγκεντρώθηκε όλο το διδακτικό υλικό που παρέχεται δωρεάν από την ιστοσελίδα ήδη από το 2013.

Τους έδωσα και έντυπη μορφή, αφού πολλές φορές δέχθηκα μηνύματα ότι η ψηφιακή μορφή δεν βολεύει στην μελέτη ενός βιβλίου. Τα ψηφιακά βιβλία διατίθενται για δωρεάν online μελέτη αλλά όχι για αποθήκευση στον υπολογιστή αφού, όταν παρείχα την δυνατότητα αποθήκευσης,  μερικοί «έξυπνοι» πήραν τα αρχεία μου, έσβησαν τα στοιχεία μου και κόλλησαν τα δικά τους. Μάλιστα, αυτοί οι «έξυπνοι» είναι συνάδελφοί μου...

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για κάποιο βιβλίο;

Θέλεις να παραγγείλεις κάποιο βιβλίο;

>