Έντυπες εκδόσεις

Το «Μαθηματικό στέκι» είναι στο πλευρό σου για να σε βοηθήσει με εκατοντάδες e-books που ξεχωρίζουν, διότι αναλύουν τα θέματα με τρόπο που δύσκολα θα βρεις αλλού στο διαδίκτυο.

Όλα τα e-books μπορείς να τα διαβάζεις δωρεάν online μέσω της ιστοσελίδας, όμως κάποια μπορείς να τα αποκτήσεις προαιρετικά και σε έντυπη μορφή.

Ποια βιβλία υπάρχουν και σε έντυπη μορφή;

Από όλα τα ψηφιακά βιβλία που υπάρχουν στην ιστοσελίδα (και θα βρεις μέσω των μαθημάτων της), προς το παρόν μόνο τα επτά παρακάτω διατίθενται και σε έντυπη μορφή (την οποία μπορείς να αποκτήσεις προαιρετικά, αν προτιμάς να διαβάζεις από ένα κλασικό βιβλίο απ' ό,τι από ένα ψηφιακό).

Τις δωρεάν ψηφιακές εκδόσεις των εικονιζόμενων βιβλίων θα τις βρεις στα μαθήματα της ιστοσελίδας.

Όπως και τα ψηφιακά βιβλία της ιστοσελίδας, τα βιβλία που μπορείς να λάβεις και σε έντυπη μορφή έχουν ύφος διαφορετικό απ' όσα έχεις διαβάσει ως τώρα.

Το κυριότερό τους χαρακτηριστικό (αυτό ισχύει για όλα τα βιβλία της ιστοσελίδας, και τα e-books δηλαδή) είναι η ξεχωριστή, μοναδική ίσως, αναλυτικότητα.

Ειδικότερα, τα βιβλία που διατίθενται και σε έντυπη μορφή (και μπορείς, προαιρετικά, να αποκτήσεις):

 • Όλα είναι έγχρωμα στο εσωτερικό τους.
 • Έχουν πλήρη και αναλυτικότατα περιεχόμενα (από τα οποία μπορείς να βρεις τι έχει το βιβλίο σχεδόν σε κάθε σελίδα του).
 • Έχουν αυτούσια την θεωρία των σχολικών βιβλίων, η οποία τοποθετείται στις κατάλληλες θέσεις, βρίσκεται πάντα εντός ευκρινών χρωματιστών πλαισίων και περιγράφεται/τιτλοφορείται το θέμα που αναφέρει ένας ορισμός ή κάποιο θεώρημα.
 • Δεν παραθέτουν απλώς την θεωρία των σχολικών βιβλίων · την εμπλουτίζουν, την σχολιάζουν και την αναλύουν διεξοδικότατα, ενώ πολύ συχνά υπάρχουν και συνοδευτικά παραδείγματα.
 • Περιλαμβάνουν ασκήσεις οι οποίες ταξινομούνται/κατηγοριοποιούνται (πάντα στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό και δεν οδηγεί σε ακατάσχετη περιπτωσιολογία, την οποία έχω αποφύγει).
 • Περιγράφουν κάθε κατηγορία ασκήσεων αναλυτικά και ακολουθούν το πνεύμα «Πώς θα κάνεις αυτό» ή «Τι να κάνεις, όταν...».
 • Έχουν αναλυτικότατη μεθοδολογία για κάθε κατηγορία ασκήσεων και περιγράφουν βήμα προς βήμα τι να κάνεις.
 • Έχουν πολλές και αναλυτικότατα λυμένες ασκήσεις σε κάθε κατηγορία ασκήσεων και η λύση κάθε άσκησης δίνεται βήμα προς βήμα (σε πλήρη αντιστοίχιση με την προηγηθείσα μεθοδολογία).
 • Δεν παρουσιάζουν απλώς την λύση μιας άσκησης. Πολλές φορές θα δεις να γίνονται υπενθυμίσεις από την θεωρία, θα δεις να γίνεται σχολιασμός της άσκησης, θα δεις να αναλύεται το σκεπτικό επίλυσης της άσκησης ή κάποιας κίνησης που έγινε κατά την επίλυση.
 • Επισημαίνουν τις πιο σημαντικές ασκήσεις, το οποίο θα σε βοηθήσει να ξέρεις ήδη ποιες από αυτές απαιτούν περισσότερη προσοχή εκ μέρους σου.
 • Το βιβλίο θεωρίας των ορίων περιλαμβάνει και προτεινόμενες προς επίλυση ασκήσεις, ενώ το βιβλίο λυμένων ασκήσεων των ορίων περιλαμβάνει 735 ασκήσεις λυμένες αναλυτικότατα, βήμα προς βήμα (και, ναι, δείχνουν όλες τις αλγεβρικές πράξεις που γίνονται σε κάθε βήμα!).
 • Το βιβλίο θεωρίας των παραγώγων περιλαμβάνει και προτεινόμενες προς επίλυση ασκήσεις, ενώ τα βιβλία λυμένων ασκήσεων των παραγώγων περιλαμβάνουν 750 ασκήσεις λυμένες αναλυτικότατα, βήμα προς βήμα (και, ναι, δείχνουν όλες τις αλγεβρικές πράξεις που γίνονται σε κάθε βήμα!).
 • Το βιβλίο με τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016 - 2023 περιλαμβάνει τις εκφωνήσεις και αναλυτικότατες λύσεις όλων των θεμάτων των κανονικών εξετάσεων (Ιουνίου) και επαναληπτικών εξετάσεων (Σεπτεμβρίου).

Στα ψηφιακά βιβλία της ιστοσελίδας που διατίθενται και σε έντυπη μορφή συγκεντρώθηκε όλο το διδακτικό υλικό που παρέχεται δωρεάν από την ιστοσελίδα ήδη από το 2013.

Τους έδωσα και έντυπη μορφή, αφού πολλές φορές δέχθηκα μηνύματα ότι η ψηφιακή μορφή δεν βολεύει στην μελέτη ενός βιβλίου. Τα ψηφιακά βιβλία διατίθενται για δωρεάν online μελέτη, αλλά όχι για αποθήκευση στον υπολογιστή, αφού, όταν παρείχα την δυνατότητα αποθήκευσης,  μερικοί «έξυπνοι» πήραν τα αρχεία μου, έσβησαν τα στοιχεία μου και κόλλησαν τα δικά τους. Μάλιστα, αυτοί οι «έξυπνοι» είναι «συνάδελφοί» μου...

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για κάποιο βιβλίο και να το αποκτήσεις;

>
Success message!
Warning message!
Error message!