Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ – Κατεύθυνση

Οι λύσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου, επιπλέον 1.600 αναλυτικά λυμένες ασκήσεις και σχεδόν 2.000 σελίδες με αναλυτικότατη θεωρία και μεθοδολογία για τις ασκήσεις θα στηρίξουν δυνατά την προετοιμασία σου για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Συνυπολογίζοντας και τα αναλυτικά βίντεο θεωρίας και ασκήσεων του καναλιού στο YouTube, η προετοιμασία σου θα αποκτήσει ακόμη πιο ισχυρές βάσεις!

Ξεκίνα με τον σωστό τρόπο!

Κάνοντας καλή επανάληψη σε θέματα που διδάχθηκες στις προηγούμενες τάξεις, διότι πολλά από αυτά θα τα συναντάς πολύ συχνά στον δρόμο σου. Είναι αναπόφευκτο.

Για να μην απαριθμήσω και κατονομάσω ένα προς ένα εδώ τι θα χρειαστείς από τις προηγούμενες τάξεις στην Γ΄ Λυκείου, θα τα δεις όλα στα περιεχόμενα του βιβλίου «Πώς;» που έγραψα για σένα και το οποίο έχει:

  • όλα τα βασικά στοιχεία Άλγεβρας από την Α΄ Γυμνασίου έως και την Β΄ Λυκείου
  • όλα τα βασικά στοιχεία από τα Μαθηματικά Προσανατολισμού της Β΄ Λυκείου
  • τα βασικότερα στοιχεία Γεωμετρίας από την Α΄ Γυμνασίου έως και την Β΄ Λυκείου

και θα είναι βασικός συνοδοιπόρος σου στην πορεία προς τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Για ό,τι δεν θυμάσαι από τις προηγούμενες τάξεις, σε ελάχιστο χρόνο θα το βρεις στο βιβλίο, θα το θυμηθείς και θα συνεχίσεις χωρίς πρόβλημα την πορεία σου στην Γ΄ Λυκείου.

Για να θυμηθείς ό,τι χρειάζεσαι, πάτησε στην εικόνα του βιβλίου.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα ή να αποκτήσεις την έντυπη μορφή του; Πάτησε εδώ.

Μοιράσου την γνώση!

Κοινοποίησε την σελίδα - βοήθησε και άλλους!

Τι ετοίμασα για σένα

Τρία αναλυτικότατα βιβλία, ένα για κάθε κεφάλαιο της εξεταστέας ύλης. Τρία πλουσιότατα βιβλία, τα οποία θα σε κατευθύνουν σε κάθε βήμα και, ό,τι έχουν να σου πουν, θα στο πουν με απλά λόγια, σε πρώτο πρόσωπο και αναλυτικά.

Η θεματολογία της Γ΄ Λυκείου είναι πλουσιότατη, οι ασκήσεις ανεξάντλητες και οι συνδέσεις μεταξύ των θεμάτων που θα διδαχθείς συνεχείς και ενίοτε περίπλοκες. Οι 1.600 συνολικά ασκήσεις που θα βρεις λυμένες στα βιβλία που έγραψα για σένα είναι μεν σταγόνα στον ωκεανό των θεμάτων που υπάρχουν σε βιβλία και στο διαδίκτυο, αλλά είναι αντιπροσωπευτικές και καλύπτουν ευρύ φάσμα.

Έδωσα ό,τι καλύτερο μπορούσα κατά την συγγραφή τους για να σε βοηθήσω με:

  • εκτενέστατη ανάλυση και εξήγηση της θεωρίας
  • πολλά συνοδευτικά παραδείγματα
  • κατηγοριοποίηση των ασκήσεων (θα σε βοηθήσει πάρα πολύ στην προετοιμασία)
  • αναλυτικότατη μεθοδολογία για κάθε κατηγορία ασκήσεων
  • εκατοντάδες ασκήσεις, όλες λυμένες βήμα προς βήμα, αναλυτικότατα, με υπενθυμίσεις και σχολιασμό (όπου αυτό κρίθηκε απαραίτητο βεβαίως)

Επειδή η έντυπη έκδοση κάθε βιβλίου είναι ογκοδέστατη (Όρια 908 σελίδες, Διαφορικός 1.254 σελίδες, Ολοκληρώματα 728 σελίδες!), δημιούργησα και την αντίστοιχη ψηφιακή. Σε αυτήν θα δεις ό,τι ακριβώς έχει και η αντίστοιχη έντυπη έκδοση, μόνο που υπάρχει διαφορετική σελιδοποίηση.

Ξέρω τους φόβους σου, νιώθω το άγχος σου!

Ζω αυτήν την κατάσταση κάθε χρόνο επί 20 χρόνια που προετοιμάζω μαθητές για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Έχεις ακούσει ιστορίες από όσους πέρασαν από αυτήν την κατάσταση και -παραδέξου το!- σίγουρα φοβάσαι.

«Θα τα καταφέρω;».

«Οι προηγούμενοι λένε ότι είναι πάρα πολλά και πολύ δύσκολα».

Μην φοβάσαι και, πολύ περισσότερο, μην ακούς τι λένε οι προηγούμενοι!

Η βοήθεια που θα βρεις στο «Μαθηματικό στέκι» είναι πολλή και αναλυτικότατη. Δυνατό στοιχείο της ιστοσελίδας είναι η οργάνωση και ακριβώς αυτό είναι που πρέπει να σε ανακουφίζει: δεν θα ψάχνεις αριστερά και δεξιά στο διαδίκτυο πού θα βρεις αυτό που ψάχνεις και θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις· όλα είναι συγκεντρωμένα εδώ!

Ξεκινάμε;

Κεφάλαιο 1:  Όριο - συνέχεια συνάρτησης

Το πρώτο από τα τρία κεφάλαια της διδακτέας-εξεταστέας ύλης της Γ΄ Λυκείου, αναπτύσσεται διεξοδικότατα στο βιβλίο που βλέπεις.

Για να το διαβάσεις δωρεάν, πάτησε στην εικόνα του.

Το ebook υπέστη σημαντική ανανέωση και όλο το κεφάλαιο έχει πλέον την δική του θέση στην ιστοσελίδα.

Το βιβλίο για τα όρια διατίθεται, προαιρετικά, και σε έναν έντυπο έγχρωμο τόμο 908 σελίδων. Θέλεις να μάθεις περισσότερα ή να το αποκτήσεις;

Πάτησε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Πάτησε στην εικόνα του βιβλίου για να το διαβάσεις

Κεφάλαιο 2:  Διαφορικός Λογισμός  (λύσεις ασκήσεων σχολικού βιβλίου)

Το διάβασμα ξεκινάει και στηρίζεται στο σχολικό βιβλίο. Εμπλουτίζεται πάρα πολύ από τα βιβλία που έγραψα για σένα, αλλά η αρχή είναι το σχολικό.

Έλυσα αναλυτικά τις ασκήσεις του, ώστε να συμπληρώνεις σωστά την μελέτη σου. Το «λυσάρι» που σου δίνουν στο σχολείο κάθε άλλο παρά καλύπτει το θέμα, αφού οι λύσεις είναι συνοπτικές, ενώ τα σχόλια, οι παρατηρήσεις και επισημάνσεις που θα βρεις στο βιβλίο που σου δίνω εμπλουτίζουν πολύ την κατανόηση των ασκήσεων.

Αν θέλεις να αποθηκεύσεις στον υπολογιστή σου το σχολικό βιβλίο της Γ΄ Λυκείου, όπως και όλα τα υπόλοιπα σχολικά βιβλία, πάτησε εδώ.

Πάτησε στην εικόνα του βιβλίου για να το διαβάσεις

Κεφάλαιο 2:  Διαφορικός Λογισμός  (τόμος Α΄ του ebook)

Ασχολείται με τα θέματα των παραγράφων 2.1, 2.2, 2.3, 2.9 και 2.4 του σχολικού βιβλίου. Δεν είναι τυπογραφικό λάθος η παράγραφος 2.9 που είδες νωρίτερα, αφού εξακολουθεί να βρίσκεται σε εντελώς λανθασμένη θέση στο σχολικό βιβλίο!

Τα θέματα του Α΄ τόμου αποτελούν τις βάσεις του σημαντικότερου και πλουσιότερου κεφαλαίου της εξεταστέας ύλης. Ιδιόρρυθυμη είναι η παράγραφος 2.4 (Ρυθμός μεταβολής), αλλά ο εξαίρετος συνάδελφος Θανάσης Νικολόπουλος με τίμησε με την συγγραφή της σχετικής παραγράφου, η οποία είναι μοναδική στο είδος της και ξεχωρίζει.

Πρέπει να διαβάσεις το βιβλίο που έγραψε για τον ρυθμό μεταβολής, το οποίο υπάρχει και σε έγχρωμη έντυπη μορφή. Για να την αποκτήσεις, επικοινώνησε με τον Θανάση Νικολόπουλο στο Facebook.

Πάτησε στην εικόνα του βιβλίου για να το διαβάσεις

Κεφάλαιο 2:  Διαφορικός Λογισμός  (τόμος Β΄ του ebook)

Ασχολείται με τα θέματα των παραγράφων 2.5, 2.6, 2.7, 2.8 και 2.10 του σχολικού βιβλίου, που είναι τα σημαντικότερα και πλουσιότερα θέματα όλης της εξεταστέας ύλης.

Ξεχωρίζει η ενότητα που ασχολείται με την μονοτονία μιας συνάρτησης. Την ανέλυσα διεξοδικότατα (μόνο αυτή έχει έκταση 200+ σελίδες στην έντυπη έκδοση του βιβλίου!), ώστε να σε βοηθήσω στον μέγιστο βαθμό.

Πρέπει να προσέξεις πάρα πολύ και να εξασκηθείς όσο μπορείς περισσότερο στα θέματα αυτού του τόμου. Να μελετήσεις πολύ προσεκτικά και πολλές φορές ό,τι αναφέρεται σε κάθε ενότητα, σε κάθε κατηγορία ασκήσεων, διότι το ποσοστό εμφάνισης των θεμάτων του βιβλίου στις εξετάσεις είναι συντριπτικό.


Τα δύο ebooks για τον Διαφορικό Λογισμό (όχι των λύσεων του σχολικού βιβλίου) υπάρχουν σε έναν έντυπο τόμο 1.254 σελίδων. Θέλεις να μάθεις περισσότερα ή να αποκτήσεις την έντυπη μορφή του βιβλίου;

Πάτησε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Πάτησε στην εικόνα του βιβλίου για να το διαβάσεις

Κεφάλαιο 3:  Ολοκληρωτικός Λογισμός

Το τρίτο -και αρκετά ιδιόμορφο- κεφάλαιο της εξεταστέας ύλης καλύπτεται σε αυτό το ebook. Όπως και στα ebooks για τα όρια, έτσι και εδώ ξεκινάει με τα «υπολογιστικά» θέματα των ολοκληρωμάτων, πώς θα υπολογίσεις ένα ολοκλήρωμα δηλαδή. Αυτό γίνεται για τους ίδιους με τα όρια λόγους, αφού οι τεχνικές που θα δεις θα δημιουργήσουν το κατάλληλο έδαφος για τα «θεωρητικά» θέματα που θα δεις στα ολοκληρώματα.

Το κεφάλαιο κλείνει με τον υπολογισμό εμβαδού επίπεδου χωρίου, θέμα που ξεχωρίζει μεν, αλλά συνδυάζει πολλά στοιχεία από τις συναρτήσεις συνολικά.

Το ebook για τον Ολοκληρωτικό Λογισμό υπάρχει σε έναν έντυπο τόμο 728 σελίδων. Θέλεις να μάθεις περισσότερα ή να αποκτήσεις την έντυπη μορφή του βιβλίου;

Πάτησε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Χρειάζεσαι βοήθεια σε κάποιο άλλο μάθημα;

>