Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ – Επαναληπτικές ασκήσεις σε όλη την ύλη

Ολοκληρώνοντας την ύλη κάθε κεφαλαίου και τελικώς την ύλη της Γ' Λυκείου, οι επαναληπτικές ασκήσεις σε βοηθούν να δεις πώς όσα διδάχθηκες μπορούν να συνδυαστούν σε ένα θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις σε κάποιο διαγώνισμα, αλλά και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Για κάθε κεφάλαιο επέλεξα και έλυσα, με τον πλέον αναλυτικό τρόπο, μερικές αντιπροσωπευτικές ασκήσεις. Κατά την επιλογή των ασκήσεων προσπάθησα να δημιουργήσω ένα σύνολο θεμάτων το οποίο να καλύπτει βασικά θέματα που πρέπει να μπορείς να αντιμετωπίζεις με άνεση, θέματα τα οποία να συνδυάζουν διάφορα σενάρια από την ύλη κάθε κεφαλαίου, αλλά και θέματα τα οποία να έχουν λίγη παραπάνω δυσκολία (αυτό είναι υποκειμενικό, όμως, σε σημαντικό βαθμό).

Επίλεξε το κεφάλαιο που θέλεις και μελέτησε με πολλή προσοχή τις ασκήσεις που θα δεις!

Για να διευκολύνω την μελέτη σου και να είναι αυτή πιο αποδοτική, για κάθε κεφάλαιο δημιούργησα και το τεύχος το οποίο περιλαμβάνει τις εκφωνήσεις των επαναληπτικών ασκήσεων.

Αν και στα e-books των λύσεων υπάρχει φυσικά η εκφώνηση κάθε θέματος, συστήνω να έχεις ταυτόχρονα ανοικτό το e-book των εκφωνήσεων όταν μελετάς τις λύσεις. Η μεγάλη έκταση την οποία έχουν οι λύσεις συχνά μάς κάνει να ξεχνάμε τι λέει η εκφώνηση της άσκησης. Έχοντας δίπλα δίπλα την εκφώνηση και την λύση, θα μπορέσεις να μελετήσεις πολύ καλύτερα τις ασκήσεις.

Όριο - συνέχεια συνάρτησης

Θα βρεις 28 εξαιρετικές ασκήσεις.

Πρόσεξε περισσότερο όσες ασκήσεις περιλαμβάνουν θέματα τα οποία συνδέονται με βασικά θεωρήματα στην συνέχεια συνάρτησης.

Διαφορικός Λογισμός

Θα βρεις 30 εξαιρετικές ασκήσεις.

Ο Διαφορικός Λογισμός κυριαρχεί στα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οπότε πρόσεξε πολύ όλες τις ασκήσεις!

Λόγω της μεγάλης έκτασης που έχουν οι λύσεις πολλών ασκήσεων, ταξινόμησα το σύνολό τους σε δύο e-books.

Ολοκληρωτικός Λογισμός

Θα βρεις 40 εξαιρετικές ασκήσεις.

Οι ασκήσεις αυτές χρειάζονται ακόμη περισσότερη προσοχή, διότι συνδυάζουν θέματα από όλη την ύλη της Γ' Λυκείου. Αν και μεγάλο μέρος των θεμάτων στηρίζεται στον Διαφορικό Λογισμό, σε κάθε άσκηση θα βρεις και ένα τουλάχιστον ζητούμενο με ολοκληρώματα.

Λόγω της μεγάλης έκτασης που έχουν οι λύσεις πολλών ασκήσεων, ταξινόμησα το σύνολό τους σε δύο e-books με 20 ασκήσεις το καθένα.

Θέματα τα οποία έχουν και ερώτημα με Ρυθμό Μεταβολής

Θα βρεις 30 εξαιρετικές ασκήσεις.

Περιλαμβάνουν θέματα σε όλη την ύλη, αλλά ένα τουλάχιστον ζητούμενο έχει θέμα με Ρυθμό Μεταβολής.

Η υπεραναλυτική παρουσίαση που κάνει ο Θανάσης Νικολόπουλος σε κάθε θέμα θα σε εντυπωσιάσει και θα σε οδηγήσει βήμα προς βήμα στην λύση, λύνοντας σχεδόν κάθε σου απορία. Να προσέχεις πάρα πολύ όλα τα σχόλια που υπάρχουν στα διάφορα θέματα!


  Αν θέλεις να ξαναδείς θεωρία, μεθοδολογία και λυμένες ασκήσεις μόνο στον Ρυθμό Μεταβολής, πάτησε εδώ.

>
Success message!
Warning message!
Error message!