Γ΄ Γυμνασίου

Πόσο καλά θυμάσαι και πόσο καλά -χωρίς φόβο- μπορείς να κάνεις όσα βασικά έμαθες στο Γυμνάσιο, ειδικά στην Γ΄ Γυμνασίου;

Πράξεις με κλάσματα; Απλοποιήσεις; Παραγοντοποίηση; Επίλυση βασικών εξισώσεων;

Εδώ θα βρεις τους σύντομους εκείνους οδηγούς που θα σε βοηθήσουν να θυμηθείς ό,τι χρειάζεσαι, για να μπορείς να συνεχίζεις την πορεία σου στα Μαθηματικά, χωρίς «αμαρτίες» από το Γυμνάσιο.

Μέχρι να διατεθεί το διδακτικό υλικό που θα καλύπτει αναλυτικότατα όλα τα βασικά θέματα της Γ΄ Γυμνασίου, έχω ετοιμάσει ήδη για σένα μια πολύ σημαντική εργασία που καλύπτει όλο το Γυμνάσιο, όχι μόνο την Γ΄ Γυμνασίου!

Ποια είναι αυτή;

«Η επανάληψη του Γυμνασίου»

Η σωστή προετοιμασία, σε όποια τάξη κι αν είσαι, ξεκινάει από εδώ, από τα θέματα που διδάχθηκες στο Γυμνάσιο!

Είτε θα πας στο Λύκειο είτε είσαι ήδη στο Λύκειο, ακόμη και αν πρόκεται να ξεκινήσεις την προετοιμασία σου για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, οπωσδήποτε πρέπει να ξεκινήσεις από εδώ: να κάνεις καλή επανάληψη σε βασικά θέματα που διδάχθηκες στο Γυμνάσιο, ειδικά στην Γ΄ Γυμνασίου.

«Η επανάληψη του Γυμνασίου» είναι η πολύ σημαντική εργασία που προανέφερα και τα θέματα που περιλαμβάνει τα έχω χωρίσει σε 9 τεύχη, για να σε βοηθήσω περισσότερο στο να βρίσκεις γρήγορα αυτό που θέλεις να θυμηθείς.

Τι περιλαμβάνει κάθε τεύχος

Κάθε τεύχος χωρίζεται σε δύο μέρη:

Στο πρώτο μέρος υπάρχει συνοπτική υπενθύμιση στην θεωρία και σε μεθοδολογία για τις ασκήσεις.

Στο δεύτερο μέρος υπάρχουν χαρακτηριστικές ασκήσεις, οι οποίες είναι λυμένες αναλυτικά, βήμα προς βήμα.

Οι ασκήσεις που επέλεξα (300 στο σύνολό τους) είναι αντιπροσωπευτικές και δεν παρουσιάζουν δυσκολία. Σκοπός τους είναι να σου υπενθυμίσουν πώς γίνονται βασικές εργασίες για την αντιμετώπιση χαρακτηριστικών θεμάτων στην Άλγεβρα. Έχουν επαναληπτικό χαρακτήρα, δεν αποσκοπούν -και δεν αρκούν- να σου μάθουν πώς θα κάνεις κάτι.

Για παράδειγμα, στο τεύχος 4 (Παραγοντοποίηση αλγεβρικών παραστάσεων), θα βρεις 20 αναλυτικά λυμένες ασκήσεις. Για να μάθεις καλά την παραγοντοποίηση όμως, χρειάζονται 200 ασκήσεις (το λιγότερο)!

Μοιράσου την γνώση!

Κοινοποίησε την σελίδα - βοήθησε και άλλους!

Το σχολικό βιβλίο

Πρέπει να είναι πάντα το σημείο αναφοράς στην μελέτη σου. Να το μελετάς προσεκτικά: πρώτα και καλά την θεωρία και μετά τις ασκήσεις που χρειάζονται προσοχή.

Αν θέλεις να αποθηκεύσεις στον υπολογιστή σου το σχολικό βιβλίο της Γ΄ Γυμνασίου, όπως και όλα τα υπόλοιπα σχολικά βιβλία, πάτησε εδώ.

ΤΕΥΧΟΣ 1  -  Πράξεις μεταξύ αριθμών

Το τεύχος 1 θα σου υπενθυμίσει ποια είναι τα σύνολα των αριθμών, πώς κάνεις βασικές αριθμητικές πράξεις, πώς κάνεις πράξεις με κλάσματα κ.ά.

Τα θέματα προέρχονται από την Α΄ και την Β΄ Γυμνασίου, ενώ θα βρεις και 20 αναλυτικά λυμένες ασκήσεις.

Για να διαβάσεις το τεύχος 1, πάτησε στην εικόνα του.

ΤΕΥΧΟΣ 2  -  Δυνάμεις και διάταξη αριθμών

Το τεύχος 2 θα σου υπενθυμίσει τι είναι δύναμη ενός αριθμού, τις ιδιότητες των δυνάμεων, πώς κάνεις πράξεις με δυνάμεις, τις βασικές ταυτότητες της Άλγεβρας και, τέλος, τις ιδιότητες της διάταξης, δηλαδή των ανισοτήτων.

Τα θέματα προέρχονται από την Β΄ και την Γ΄ Γυμνασίου, ενώ θα βρεις και 20 αναλυτικά λυμένες ασκήσεις στις πράξεις με δυνάμεις.

Για να διαβάσεις το τεύχος 2, πάτησε στην εικόνα του.

ΤΕΥΧΟΣ 3  -  Πράξεις με αλγεβρικές παραστάσεις

Το τεύχος 3 θα σου υπενθυμίσει πώς κάνεις πράξεις με αλγεβρικές παραστάσεις, βασικές έννοιες στα μονώνυμα και τα πολυώνυμα, καθώς και τις βασικές ταυτότητες της Άλγεβρας.

Τα θέματα προέρχονται από την Β΄ και την Γ΄ Γυμνασίου, ενώ θα βρεις και 40 αναλυτικά λυμένες ασκήσεις: 20 χωρίς χρήση των βασικών ταυτοτήτων της Άλγεβρας και 20 με χρήση των ταυτοτήτων.

Για να διαβάσεις το τεύχος 3, πάτησε στην εικόνα του.

ΤΕΥΧΟΣ 4  -  Παραγοντοποίηση αλγεβρικών παραστάσεων

Το τεύχος 4 θα σου υπενθυμίσει πώς παραγοντοποιείς αλγεβρικές παραστάσεις. Έχεις ήδη δει πόσο σημαντική είναι η παραγοντοποίηση στην Άλγεβρα, οπότε σε αυτό το τεύχος θα δεις συγκεντρωμένες τις βασικότερες μεθόδους παραγοντοποίησης.

Τα θέματα προέρχονται από την Γ΄ Γυμνασίου, ενώ θα βρεις και 20 αναλυτικά λυμένες ασκήσεις.

Για να διαβάσεις το τεύχος 4, πάτησε στην εικόνα του.

Για να έχεις πολύ καλύτερη εμπειρία ανάγνωσης και μελέτης, προτίμησε να διαβάσεις για το θέμα που χρειάζεσαι μέσω του υπολογιστή σου

ΤΕΥΧΟΣ 5  -  Πράξεις με ρητές παραστάσεις

Το τεύχος 5 θα σου υπενθυμίσει πώς κάνεις πράξεις με ρητές παραστάσεις, δηλαδή κλάσματα των οποίων οι όροι είναι αλγεβρικές παραστάσεις, κυρίως όμως πολυώνυμα.

Τα θέματα προέρχονται από την Γ΄ Γυμνασίου, ενώ θα βρεις και 80 αναλυτικά λυμένες ασκήσεις: 20 στην απλοποίηση ρητών παραστάσεων, 20 στον πολλαπλασιασμό και την διαίρεση ρητών παραστάσεων και 40 στην πρόσθεση και αφαίρεση ρητών παραστάσεων.

Για να διαβάσεις το τεύχος 5, πάτησε στην εικόνα του.

ΤΕΥΧΟΣ 6  -  Πράξεις με τετραγωνικές ρίζες

Το τεύχος 6 θα σου υπενθυμίσει τις ιδιότητες των τετραγωνικών ριζών, καθώς και πώς κάνεις πράξεις με τετραγωνικές ρίζες.

Τα θέματα προέρχονται από την Γ΄ Γυμνασίου, ενώ θα βρεις και 20 αναλυτικά λυμένες ασκήσεις.

Για να διαβάσεις το τεύχος 6, πάτησε στην εικόνα του.

ΤΕΥΧΟΣ 7  -  Εξισώσεις και ανισώσεις πρώτου βαθμού

Το τεύχος 7 θα σου υπενθυμίσει πώς θα λύσεις εξίσωση ή ανίσωση πρώτου βαθμού. Επίσης, πώς θα βρεις πού συναληθεύουν δύο ανισώσεις ή πώς θα λύσεις διπλή ανίσωση.

Τα θέματα προέρχονται από την Β΄ και την Γ΄ Γυμνασίου, ενώ θα βρεις και 35 αναλυτικά λυμένες ασκήσεις (περιλαμβάνονται και κλασματικές εξισώσεις).

Για να διαβάσεις το τεύχος 7, πάτησε στην εικόνα του.

ΤΕΥΧΟΣ 8  -  Εξισώσεις δευτέρου βαθμού

Το τεύχος 8 θα σου υπενθυμίσει πώς θα λύσεις εξίσωση δευτέρου βαθμού, όποια μορφή και αν έχει αυτή. Επίσης, θα σου υπενθυμίσει πώς θα λύσεις κλασματική εξίσωση.

Τα θέματα προέρχονται από την Γ΄ Γυμνασίου, ενώ θα βρεις και 35 αναλυτικά λυμένες ασκήσεις (περιλαμβάνονται και κλασματικές εξισώσεις).

Για να διαβάσεις το τεύχος 8, πάτησε στην εικόνα του.

ΤΕΥΧΟΣ 9  -  Γραμμικά συστήματα 2 x 2

Το τεύχος 9 θα σου υπενθυμίσει πώς θα λύσεις γραμμικό σύστημα 2 x 2, δηλαδή δύο εξισώσεων με δύο αγνώστους.

Τα θέματα προέρχονται από την Γ΄ Γυμνασίου, ενώ θα βρεις και 30 αναλυτικά λυμένες ασκήσεις.

Για να διαβάσεις το τεύχος 9, πάτησε στην εικόνα του.

Χρειάζεσαι βοήθεια σε κάποιο άλλο μάθημα;

>