Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΑΛΓΕΒΡΑ – Κεφάλαιο 2 – Εξισώσεις – Ανισώσεις

Το κεφάλαιο αυτό είναι το δεύτερο από τα τρία σημαντικότερα της Άλγεβρας στην Γ' Γυμνασίου, αλλά και γενικότερα στα Μαθηματικά.

Όσα μάθεις εδώ θα τα χρησιμοποιείς πολύ συχνά στην Άλγεβρα, ασφαλώς και σε όλο το Λύκειο (και παραπέρα). Στο Λύκειο μάλιστα, τα θέματα των εξισώσεων και ανισώσεων θα εμπλουτιστούν περισσότερο, όμως εδώ είναι που θα θέσεις την απαραίτητη βάση για μετέπειτα.

Κύριο θέμα του κεφαλαίου είναι οι εξισώσεις 1ου και 2ου βαθμού, όμως θα δεις ξανά (το γνώρισες ήδη στην Β' Γυμνασίου) και τις ανισώσεις 1ου βαθμού. Οι εξισώσεις είναι σημαντικότατα «εργαλεία» στα Μαθηματικά, γι' αυτό φρόντισε να εξασκηθείς πολύ, ώστε να τις αντιμετωπίζεις άνετα, γρήγορα και χωρίς φόβο.

Πώς να μελετάς σωστά και αποτελεσματικά

1

Διάβαζε με προσοχή ό,τι περιλαμβάνει η θεωρία

2

Διάβαζε με προσοχή την μεθοδολογία των ασκήσεων

3

Μελέτα με προσοχή τις αναλυτικά λυμένες ασκήσεις

Αφού κάνεις τα παραπάνω (και με την σειρά που τα έγραψα, χωρίς να παραλείψεις κάποιο βήμα) και προετοιμαστείς σωστά, μετά πιάσε να λύσεις ασκήσεις!

Αν παραλείψεις κάποιο από τα παραπάνω βήματα ή αλλάξεις την σειρά, τότε τα αποτελέσματα από τις ασκήσεις που θα πιάσεις εσύ να λύσεις μάλλον δεν θα είναι αυτά που θα ήθελες.

Πρώτα να προετοιμάζεσαι σωστά, μετά να πιάνεις να λύσεις ασκήσεις!

Για να σε βοηθήσω στην καλύτερη οργάνωση, μελέτη και κατανόηση όσων θα δεις σε αυτό το πολύ σημαντικό κεφάλαιο, έχω εμπλουτίσει το σχολικό βιβλίο με πολύ χρήσιμες σημειώσεις σε κάθε παράγραφό του.

Στις σημειώσεις αυτές θα δεις:

  τους ορισμούς, ιδιότητες και προτάσεις που έχει η θεωρία, με τίτλους οι οποίοι θα σε βοηθούν να καταλαβαίνεις τι αναφέρει κάθε τμήμα της θεωρίας.

  επισημάνσεις στα στοιχεία εκείνα της θεωρίας τα οποία χρειάζονται περισσότερη προσοχή.

  σχόλια σε κρίσιμα σημεία της θεωρίας.

  επισήμανση των βασικότερων ασκήσεων που πρέπει να μπορείς να λύνεις με άνεση.

Για να δεις και να κάνεις τις σημειώσεις αυτές, πάτησε στον τίτλο της παραγράφου που σε ενδιαφέρει.

>
Success message!
Warning message!
Error message!