Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ – Κατεύθυνση

Εδώ θα βρεις ένα ολόκληρο βιβλίο που καλύπτει ό,τι χρειάζεσαι στα Μαθηματικά Προσανατολισμού (Κατεύθυνσης).

Το βιβλίο θα σε κάνει άσσο στο μάθημα, αφού περιλαμβάνει:

  • αναλυτικότατη θεωρία
  • αναλυτικότατη μεθοδολογία για τις ασκήσεις
  • ταξινόμηση των ασκήσεων (όχι ακατάσχετη περιπτωσιολογία)
  • 650 αναλυτικότατα λυμένες ασκήσεις

Μέσα από τις 650 βήμα προς βήμα λυμένες ασκήσεις του, το βιβλίο επίσης θα σου μάθει πώς θα δομήσεις σωστά την σκέψη σου (άρα και την λύση μιας άσκησης), καθώς και πώς θα κάνεις μια εξαιρετική παρουσίαση της λύσης, κάτι που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στα θέματα της Γ΄ Λυκείου, άρα και στην βαθμολογία των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα ή να αποκτήσεις την έντυπη μορφή του βιβλίου; Πάτησε εδώ.

Τι θα μάθεις στα Μαθηματικά Προσανατολισμού;

Το μάθημα αυτό είναι ένα μίγμα Άλγεβρας και Γεωμετρίας (το αποκαλώ «Αλγεβρογεωμετρία»). Θα χρειάζεσαι συνεχώς θέματα που διδάχθηκες στην Άλγεβρα (όσα ήδη διδάχθηκες μέχρι την Β΄ Λυκείου, αλλά και όσα θα μαθαίνεις κατά την φοίτησή σου στην Β΄ Λυκείου) και βασικές γνώσεις Γεωμετρίας Α'  Λυκείου.

Από τα θέματα που θα διδαχτείς στα Μαθηματικά Προσανατολισμού, σκόρπια στοιχεία τους γνώρισες ήδη από την Β΄ Γυμνασίου (π.χ., εξίσωση ευθείας). Εδώ πλέον υπάρχουν ολόκληρα κεφάλαια που ασχολούνται με αυτά τα θέματα, η θεωρία τίθεται σε αυστηρές βάσεις και υπάρχει πληθώρα θεμάτων στις ασκήσεις.

Το πνεύμα των ασκήσεων είναι κατά βάση γεωμετρικό, αλλά εξελίσσεται και ολοκληρώνεται με την βοήθεια της Άλγεβρας. Όπως ανέφερα νωρίτερα και πρέπει και εδώ να ξεκαθαρίσω, η Άλγεβρα είναι πανταχού παρούσα οπότε, αν έχεις κενά σε βασικά θέματα Άλγεβρας, θα δυσκολευτείς πολύ και στα Μαθηματικά Προσανατολισμού.

Το παρακάτω βιβλίο που έγραψα για σένα θα σε βοηθήσει πολύ, αφού συγκεντρώνει τα βασικότερα θέματα Άλγεβρας (κυρίως) και Γεωμετρίας που διδάχθηκες στο Γυμνάσιο και στην Α΄ Λυκείου.

Για να διαβάσεις ό,τι δεν θυμάσαι από το Γυμνάσιο ή την Α΄ Λυκείου, πάτησε στην εικόνα του βιβλίου.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα ή να αποκτήσεις την έντυπη μορφή του βιβλίου; Πάτησε εδώ.

Πώς μπορώ να σε βοηθήσω

Πρώτ' απ' όλα, πρέπει να έχεις καλή σχέση και να μάθεις να διαβάζεις σωστά το σχολικό σου βιβλίο.

Για να σε βοηθήσω σε αυτό, το εμπλούτισα πολύ με χειρόγραφες σημειώσεις. Θέλω οπωσδήποτε να κάνεις αυτές τις σημειώσεις στο βιβλίο σου, διότι:

  • τονίζουν τα σημεία εκείνα της θεωρίας που πρέπει να προσέξεις περισσότερο
  • αναφέρουν τι λέει κάποιος ορισμός, κάποια ιδιότητα της θεωρίας
  • σχολιάζουν θέματα της θεωρίας
  • δείχνουν πού ξεκινούν και πού τελειώνουν οι αποδείξεις των ιδιοτήτων της θεωρίας
  • σημειώνουν ποιες είναι οι σημαντικότερες ασκήσεις

Τέλος, ένας ακόμη σκοπός των σημειώσεων αυτών είναι να μάθεις πώς να κάνεις τις δικές σου σημειώσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στην μάθηση!

Πάτησε στην εικόνα του βιβλίου για να το διαβάσεις

Αν θέλεις να αποθηκεύσεις στον υπολογιστή σου το σχολικό βιβλίο των Μαθηματικών Προσανατολισμού, όπως και όλα τα υπόλοιπα σχολικά βιβλία, πάτησε εδώ.

Μοιράσου την γνώση!

Κοινοποίησε την σελίδα - βοήθησε και άλλους!

Τι επιπλέον ετοίμασα για σένα

Για να κάνω ευκολότερη και πιο αποδοτική την μελέτη σου, χώρισα το ενιαίο βιβλίο που είδες στην αρχή της σελίδας  σε τρία επιμέρους ψηφιακά βιβλία, ένα για κάθε κεφάλαιο.

Τα παρακάτω ψηφιακά βιβλία δεν διατίθενται το καθένα σε έντυπη μορφή, αφού αποτελούν τμήμα του ενιαίου βιβλίου.

Πάτησε στην εικόνα του κεφαλαίου που θέλεις να διαβάσεις.

Θέματα για διαγωνίσματα και τις τελικές εξετάσεις

Όταν ολοκληρώνεται ένα κεφάλαιο, έρχεται η ώρα για συνδυαστικές ασκήσεις που καλύπτουν την θεματολογία του κεφαλαίου. Τέτοιες ασκήσεις τίθενται σε διαγωνίσματα και τις τελικές εξετάσεις και γι' αυτό απέσπασα από τα παραπάνω βιβλία τις επαναληπτικές ασκήσεις που καθένα τους έχει στο τέλος.

Με αυτόν τον τρόπο θα είναι ευκολότερο για σένα να μελετήσεις τις ασκήσεις αυτές και θέλω να προσέξεις πολύ, διότι τις επέλεξα με φροντίδα προσπαθώντας να καλύψω ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Το κεφάλαιο 1 (Διανύσματα) περιλαμβάνει αρκετούς τύπους και τα θέματα που ξεχωρίζουν και εμφανίζονται τακτικότερα στα διαγωνίσματα και τις τελικές εξετάσεις είναι αυτά του εσωτερικού γινομένου δύο διανυσμάτων. Πάνω σε αυτά θα δεις πολλές επαναληπτικές ασκήσεις.

Το κεφάλαιο 2 (Η ευθεία στο επίπεδο) είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο, αφού στοιχεία από την θεωρία των ευθειών θα χρειαστείς πολλές φορές σε ασκήσεις της Γ΄ Λυκείου. Οι ασκήσεις του κεφαλαίου απαιτούν πολύ πιο προσεκτική και αναλυτική διατύπωση κατά την παρουσίαση της λύσης και αυτό ακριβώς θα δεις στα επαναληπτικά θέματα του ebook.

Από το κεφάλαιο 3 (Κωνικές τομές), η παράγραφος για τον κύκλο είναι αυτή που «επιβιώνει» συνήθως στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Και εδώ θα δεις πολύ ενδιαφέροντα συνδυαστικά θέματα και την πολύ συχνή παρουσία της θεωρίας των ευθειών.

Χρειάζεσαι βοήθεια σε κάποιο άλλο μάθημα;

>