Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ – Άλγεβρα

Σχεδόν 1.000 αναλυτικότατα λυμένες ασκήσεις, μαζί με αναλυτικότατη θεωρία και μεθοδολογία για τις ασκήσεις, είναι εδώ για να σε βοηθήσουν.

Όλα αυτά θα τα βρεις μέσα στα ψηφιακά βιβλία που έχω γράψει για σένα (τα οποία δεν διατίθενται σε έντυπη μορφή) και θα σου παρουσιάσω στην συνέχεια.

Τι θα μάθεις στην Άλγεβρα της Β΄ Λυκείου;

Πολλά και πολύ σημαντικά πράγματα! Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποιο είναι σημαντικότερο όλων, αλλά αυτό που σίγουρα ξεχωρίζει είναι ότι θα μάθεις να λύνεις πολλά είδη εξισώσεων και ανισώσεων (και, ναι, όλα αυτά τα είδη πρέπει να μάθεις να τα αντιμετωπίζεις με μεγάλη άνεση).

Πριν ξεκινήσεις την Β΄ Λυκείου όμως, πρέπει να κάνεις καλή επανάληψη σε όσα διδάχθηκες στην Άλγεβρα της Α΄ Λυκείου (για μάντεψε: ναι, συνδέονται μεταξύ τους όσα θα δεις στην Β΄ με όσα είδες στην Α΄). Επίσης, αν έχεις κενά από το Γυμνάσιο, στην Β΄ Λυκείου έχεις την τελευταία σου ευκαιρία να τα καλύψεις, αλλιώς δυναμιτίζεις όλη την προσπάθεια της Β΄, σαφώς δε και της Γ΄ Λυκείου. Η Άλγεβρα της Β΄ Λυκείου είναι άκρως σημαντική στην πορεία σου στην Γ΄ Λυκείου!

Όλα αυτά τα έχω συγκεντρώσει στο παρακάτω βιβλίο: ό,τι είδες στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και ό,τι είδες στην Α΄ Λυκείου. Επίσης, εδώ υπάρχουν συγκεντρωμένα και όσα θα δεις στην Β΄ Λυκείου, στην Άλγεβρα και τα Μαθηματικά Προσανατολισμού.

Για να διαβάσεις ό,τι δεν θυμάσαι από το Γυμνάσιο ή την Α΄ Λυκείου, πάτησε στην εικόνα του βιβλίου.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα ή να αποκτήσεις την έντυπη μορφή του; Πάτησε εδώ.

Πώς μπορώ να σε βοηθήσω

Πρώτ' απ' όλα, πρέπει να έχεις καλή σχέση και να μάθεις να διαβάζεις σωστά το σχολικό σου βιβλίο.

Για να σε βοηθήσω σε αυτό, το εμπλούτισα πολύ με χειρόγραφες σημειώσεις. Θέλω οπωσδήποτε να κάνεις αυτές τις σημειώσεις στο βιβλίο σου, διότι:

  • τονίζουν τα σημεία εκείνα της θεωρίας που πρέπει να προσέξεις περισσότερο
  • αναφέρουν τι λέει κάποιος ορισμός, κάποια ιδιότητα της θεωρίας
  • σχολιάζουν θέματα της θεωρίας
  • δείχνουν πού ξεκινούν και πού τελειώνουν οι αποδείξεις των ιδιοτήτων της θεωρίας
  • σημειώνουν ποιες είναι οι σημαντικότερες ασκήσεις

Τέλος, ένας ακόμη σκοπός των σημειώσεων αυτών είναι να μάθεις πώς να κάνεις τις δικές σου σημειώσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στην μάθηση!

Πάτησε στην εικόνα του βιβλίου για να το διαβάσεις

Αν θέλεις να αποθηκεύσεις στον υπολογιστή σου το σχολικό βιβλίο της Άλγεβρας, όπως και όλα τα υπόλοιπα σχολικά βιβλία, πάτησε εδώ.

Μοιράσου την γνώση!

Κοινοποίησε την σελίδα - βοήθησε και άλλους!

Τι επιπλέον ετοίμασα για σένα

Σε κάθε κεφάλαιο θα βρεις:

  • αναλυτικότατη θεωρία
  • αναλυτικότατη μεθοδολογία για τις ασκήσεις
  • ταξινομημένες κατηγορίες ασκήσεων, που θα σε βοηθήσουν πολύ στην μελέτη
  • εκατοντάδες αναλυτικά λυμένες ασκήσεις

Να μελετάς προσεκτικά ό,τι υπάρχει στα βιβλία! Για δε τις λυμένες ασκήσεις, να μελετάς προσεκτικά πρώτα πώς λύνεται η άσκηση και μετά πώς παρουσιάζεται η λύση (διότι έτσι θα πρέπει να την παρουσιάσεις και εσύ). Σε πολλές ασκήσεις υπάρχουν παρατηρήσεις και υπενθυμίσεις, τις οποίες επίσης θέλω να προσέχεις πολύ.

Σημειώνω ότι κανένα από τα παρακάτω ψηφιακά βιβλία δεν διατίθεται σε έντυπη μορφή.

Κεφάλαιο 1:  Συστήματα

Το κεφάλαιο ξεκινάει με τα γραμμικά συστήματα, τα οποία διδάχθηκες στην Γ΄ Γυμνασίου πώς λύνονται. Γίνεται υπενθύμιση των σχετικών μεθόδων και εισάγεται μια νέα μέθοδος επίλυσης γραμμικών συστημάτων.

Ένα νέο είδος συστημάτων που θα μάθεις, είναι τα μη γραμμικά συστήματα, τα οποία χρειάζονται περισσότερη προσοχή απ' ό,τι τα γραμμικά.

Τα συστήματα είναι «ξαδέλφια» των εξισώσεων και πολλές φορές θα χρειαστείς τεχνικές που έμαθες στις εξισώσεις.

Το κεφάλαιο των συστημάτων έχει ανανεωθεί και αποκτήσει την δική του θέση στην ιστοσελίδα! Πάτησε στην εικόνα του βιβλίου για να μεταβείς σε αυτό!

Κεφάλαιο 3:  Τριγωνομετρία

Την Τριγωνομετρία την πρωτογνώρισες στην Β΄ Γυμνασίου. Συνέχισες μαθαίνοντας μερικά ακόμη πράγματα στην Γ΄ Γυμνασίου και έκανες ένα διάλειμμα στην Α΄ Λυκείου. Πλέον, στην Β΄ Λυκείου συγκεντρώνονται όλα όσα ήδη γνώρισες και εμπλουτίζονται με νέα στοιχεία στην θεωρία.

Το κεφάλαιο της Τριγωνομετρίας έχει ανανεωθεί και αποκτήσει την δική του θέση στην ιστοσελίδα! Πάτησε στην εικόνα του βιβλίου για να μεταβείς σε αυτό!

Κεφάλαιο 4:  Πολυώνυμα. Πολυωνυμικές εξισώσεις

Οι πολυωνυμικές εξισώσεις και ανισώσεις είναι τα κυρίαρχα θέματα του κεφαλαίου, καθώς επίσης και εξισώσεις και ανισώσεις που ανάγονται σε πολυωνυμικές.

Όλα τα παραπάνω θα τα συναντάς διαρκώς στις ασκήσεις των Μαθηματικών, επομένως προκύπτει άμεσα το πόσο σημαντικά είναι. Εξασκήσου πολύ και καλά, ώστε να μην συναντάς προβλήματα στην πορεία.

Πέραν αυτών όμως, στο κεφάλαιο θα δεις και αρκετά «θεωρητικά» θέματα πάνω στην θεωρία των πολυωνύμων, τα οποία πρέπει εξίσου να προσέξεις, διότι τα πολυώνυμα είναι τακτικοί «πελάτες» στις ασκήσεις των Μαθηματικών.

Το κεφάλαιο των πολυωνύμων έχει ανανεωθεί και αποκτήσει την δική του θέση στην ιστοσελίδα! Πάτησε στην εικόνα του βιβλίου για να μεταβείς σε αυτό!

Κεφάλαιο 5:  Εκθετική και λογαριθμική συνάρτηση

Εδώ θα μάθεις δύο εντελώς νέα θέματα.

Η εκθετική συνάρτηση επεκτείνει τις δυνάμεις, υπακούει στις ιδιότητές τους, αλλά όχι πλήρως. Αντιστρέφει κάπως τους ρόλους και θέτει ένα νέο είδος εξισώσεων και ανισώσεων: τις εκθετικές. Πλέον, ο άγνωστος βρίσκεται στον εκθέτη, οπότε τι θα κάνεις τότε;

Οι λογάριθμοι και η λογαριθμική συνάρτηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την εκθετική συνάρτηση. Όταν η εκθετική συνάρτηση δυσκολεύεται, τότε έρχονται οι λογάριθμοι να σώσουν την κατάσταση.

Αυτά θα μάθεις σε αυτό το κεφάλαιο, μέσα από την αναλυτική του θεωρία και μεθοδολογία ασκήσεων. Οι αναλυτικά λυμένες ασκήσεις του θα ολοκληρώσουν όσα πρέπει να γνωρίζεις.

Το κεφάλαιο της εκθετικής και λογαριθμικής συνάρτησης έχει ανανεωθεί και αποκτήσει την δική του θέση στην ιστοσελίδα! Πάτησε στην εικόνα του βιβλίου για να μεταβείς σε αυτό!

Χρειάζεσαι βοήθεια σε κάποιο άλλο μάθημα;

>