ΔΩΡΕΑΝ

3 ΜΑΘΗΜΑΤΑ

0% - Δεν ξεκίνησες ακόμη

Περιεχόμενα

  • Αν είναι η πρώτη φορά που έρχεσαι, τότε συνέχισε την ανάγνωση για να δεις αναλυτικότατα τι περιλαμβάνεται σε αυτήν την σειρά μαθημάτων.
  • Αν έχεις ξαναέρθει, τότε συνέχισε την μελέτη των μαθημάτων ή δες ξανά κάποιο από τα μαθήματα πατώντας στο κουμπί παρακάτω.

Το θέμα του κεφαλαίου είναι ένα ακόμη σημαντικό θέμα της Άλγεβρας: είναι τα συστήματα εξισώσεων, ειδικότερα δε γραμμικών εξισώσεων. Θα μάθεις τι ονομάζεται σύστημα εξισώσεων και ότι αυτό απαντάει στο ερώτημα πώς θα βρεις τις τιμές δύο αγνώστων σε μια άσκηση.

Πάτησε στο θέμα που σε ενδιαφέρει ή απλώς συνέχισε την ανάγνωση

Σε πνεύμα ανάλογο με αυτό των εξισώσεων που έχεις ήδη γνωρίσει, στο κεφάλαιο αυτό θα μάθεις πώς να λύνεις ένα γραμμικό σύστημα και να βρίσκεις τις τιμές δύο αγνώστων σε μια άσκηση.

Το να ξέρεις να λύνεις ένα σύστημα εξισώσεων είναι το ίδιο σημαντικό με το να ξέρεις να λύνεις μια εξίσωση, γι' αυτό πρόσεξε όσα θα μάθεις και εξασκήσου αρκετά. Δεν είναι δύσκολο θέμα, μην φοβάσαι.

Πόσα και ποια μαθήματα περιλαμβάνονται

Τρία (3) μαθήματα θα δεις στην συνέχεια, καθένα εκ των οποίων ασχολείται με την αντίστοιχη παράγραφο του κεφαλαίου 3. Η σειρά και οι τίτλοι είναι ακριβώς όπως και στο σχολικό βιβλίο και τους βλέπεις στο παρακάτω πλαίσιο.

Τι θα βρεις σε κάθε παράγραφο - μάθημα

Σε κάθε παράγραφο θα βρεις:

1.   πολύ χρήσιμες σημειώσεις που έκανα στο σχολικό βιβλίο και οι οποίες θα σε βοηθήσουν πολύ:

α)  να ξέρεις πού υπάρχουν ορισμοί στην θεωρία και σε ποια έννοια αναφέρεται κάθε ορισμός.

β)  να ξέρεις ποια σημεία της θεωρίας χρειάζονται προσοχή. Επιπλέον χρήσιμες παρατηρήσεις που έχω κάνει σε κάποια θέματα, θα σε βοηθήσουν ακόμη περισσότερο.

γ)  να ξέρεις ποιες ασκήσεις είναι βασικές και πρέπει οπωσδήποτε να λύνεις με άνεση.

2.  τις αναλυτικές λύσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου.

Τι θα μάθεις

Κύριο θέμα του σημαντικότατου αυτού κεφαλαίου είναι τα γραμμικά συστήματα εξισώσεων και εδώ θα μάθεις πώς θα λύσεις τέτοιο σύστημα. Θα μάθεις, δηλαδή, πώς θα βρεις τις τιμές δύο αγνώστων με την βοήθεια δύο εξισώσεων.

Στις παρακάτω καρτέλες μπορείς να δεις τι θα μάθεις σε κάθε παράγραφο.

  • Παράγραφος 3.1

  • Παράγραφος 3.2

  • Παράγραφος 3.3

Παράγραφος 3.1 ~ Η έννοια της γραμμικής εξίσωσης

Θα μάθεις ποια εξίσωση ονομάζεται γραμμική (πρόκειται για βασική και συνηθισμένη μορφή εξίσωσης) και υπό ποιες προϋποθέσεις αυτή παριστάνει ευθεία γραμμή στο επίπεδο. Επίσης, θα μάθεις για μερικές ιδιαίτερες περιπτώσεις ευθειών.

Τα θέματα της παραγράφου συνδέονται με τις εξισώσεις y = αx+β και y=αx που έμαθες στην Β' Γυμνασίου (εξισώσεις ευθειών).

Ακολούθησε

Δημιουργία και επιμέλεια μαθημάτων

Δημήτρης Μοσχόπουλος

Δημιουργός της ιστοσελίδας «Μαθηματικό στέκι», καθηγητής Μαθηματικών και συγγραφέας. Το διάβασμα, η συγγραφή και τα Μαθηματικά τού είναι τρόπος ζωής. Συχνά θα τον βρεις να ψάχνει στο διαδίκτυο για το πώς μπορεί να γίνει το «στέκι» ο χώρος στον οποίο θα μπορεί κανείς να λύσει γρήγορα και εύκολα τις απορίες του στα Μαθηματικά. Η αναλυτικότητα και η απλή γλώσσα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του στην διδασκαλία και συγγραφή.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!