3 ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΔΩΡΕΑΝ

Επισκόπηση μαθημάτων

Πρώτη φορά έρχεσαι εδώ;

Δες αναλυτικά τι περιλαμβάνει αυτή η σειρά μαθημάτων, τι έχω ετοιμάσει για σένα για να μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι.

Έχεις ξαναέρθει;

Συνέχισε την μελέτη των αναλυτικών μαθημάτων ή δες ξανά κάποιο από τα μαθήματα.

Στο κεφάλαιο αυτό θα μάθεις για μία νέα έννοια, την ακολουθία πραγματικών αριθμών, και δύο ιδιαίτερες περιπτώσεις αυτής, οι οποίες παρουσιάζουν ενδιαφέρον: την αριθμητική πρόοδο και την γεωμετρική πρόοδο.

Διάβασε στην συνέχεια τι υπάρχει σε αυτήν την σειρά μαθημάτων.

Πόσα και ποια μαθήματα περιλαμβάνονται

Τρία (3) μαθήματα θα δεις στην συνέχεια, στα οποία αναπτύσσονται όσα υπάρχουν στο σχολικό βιβλίο και εμπλουτίζονται με παρατηρήσεις και αναλυτικότερες εξηγήσεις. Η σειρά και οι τίτλοι είναι ακριβώς όπως και στο σχολικό βιβλίο και τους βλέπεις στο παρακάτω πλαίσιο.

Συνέχισε την ανάγνωση και να δεις καλύτερα τι περιλαμβάνεται σε αυτήν την σειρά μαθημάτων.

Στο παραπάνω πλαίσιο μπορείς να πατήσεις στο μάθημα που θέλεις να μελετήσεις και θα μεταβείς αμέσως σε αυτό.

Τι θα βρεις σε κάθε παράγραφο - μάθημα

Σε κάθε παράγραφο - μάθημα του κεφαλαίου 5 θα βρεις (με την σειρά που θα δεις παρακάτω, η οποία είναι και η πιο αποδοτική σειρά που πρέπει να έχεις στην μελέτη σου) :

1.  Σημειώσεις στο σχολικό βιβλίο

Θα σε βοηθήσουν πολύ στο να ξέρεις πού υπάρχουν ορισμοί και ποια έννοια αναφέρει καθένας τους, ποια σημεία της θεωρίας πρέπει να προσέξεις περισσότερο, πού υπάρχουν αποδείξεις προτάσεων ή ιδιοτήτων. Επίσης, θα δεις επισημάνσεις και επιπλέον εξηγήσεις σε κάποια σημεία.

Κάνοντας τις σημειώσεις που θα δεις, θα ενισχύσεις σημαντικά την απαραίτητη σχέση σου με το σχολικό βιβλίο και θα βελτιώσεις πολύ την κατανόηση των θεμάτων του, αφού θα γνωρίζεις ήδη πού υπάρχει τι και ποια η σπουδαιότητά του.

2.  Αναλυτική θεωρία και μεθοδολογία

Με πολύ καλύτερη οργάνωση και ταξινόμηση σε σχέση με το σχολικό βιβλίο, με πολύ καλύτερες και αναλυτικότερες εξηγήσεις σε σχέση με το σχολικό βιβλίο, με συνοδευτικά παραδείγματα τα οποία εξηγούνται αναλυτικά και σε απλή γλώσσα, το τεύχος αυτό είναι το σημαντικότερο για να κατανοήσεις και να μάθεις όσα θέματα αναπτύσσονται στην θεωρία του.

Να το μελετάς πάντα προσεκτικά!

3.  Λύσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου

Αναλυτικά λυμένες, με σχόλια και εξηγήσεις (όπου αυτό κρίθηκε απαραίτητο). Οι αναλυτικές λύσεις που θα δεις σαφώς υπερτερούν σε σχέση με τις λύσεις που θα δεις στο βιβλίο λύσεων που παρέχεται μαζί με το σχολικό βιβλίο. Γι' αυτό, η μελέτη των αναλυτικών λύσεων που θα βλέπεις πρέπει να είναι αναπόσπαστο μέρος της μελέτης σου. Η αντιγραφή των λύσεων δεν θα σου προσφέρει τίποτα.

Τι θα μάθεις

Το αντικείμενο μελέτης του κεφαλαίου είναι νέο και κάπως ιδιόμορφο, γι' αυτό χρειάζεται προσοχή. Μέσω της αναλυτικής θεωρίας, προσπάθησα να το παρουσιάσω με περισσότερο κατανοητό τρόπο. Την ίδια προσπάθεια κατέβαλα και μέσω των αναλυτικών λύσεων των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου.

Για να δεις τι θα μάθεις σε κάθε παράγραφο - μάθημα, πάτησε στην σχετική καρτέλα παρακάτω.

  • Παράγραφος 5.1

  • Παράγραφος 5.2

  • Παράγραφος 5.3

Παράγραφος 5.1 ~ Ακολουθίες

Θα μάθεις τι ονομάζουμε ακολουθία πραγματικών αριθμών και βασικά θέματα που υπάρχουν στις ασκήσεις και αντιμετωπίζονται με την θεωρία της παραγράφου.

Δημιουργία και επιμέλεια μαθημάτων

Δημήτρης Μοσχόπουλος

Καθηγητής Μαθηματικών - Συγγραφέας

>
Success message!
Warning message!
Error message!