Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ – Γεωμετρία

Μοναδική βοήθεια στην Γεωμετρία της Α΄ Λυκείου μέσω των πολύ σημαντικών σημειώσεων στο σχολικό βιβλίο. Οι σημειώσεις αυτές θα σε βοηθήσουν περισσότερο απ' όσο φαντάζεσαι!

Τι θα μάθεις στην Γεωμετρία της Α΄ Λυκείου;

Η Γεωμετρία της Α΄ Λυκείου ξεκινάει με υπενθύμιση βασικών εννοιών της, αλλά από την αρχή «δείχνει τα δόντια της»:

Η θεωρία (ορισμοί, θεωρήματα, πορίσματα) τίθεται πλέον σε αρκετά πιο αυστηρό μαθηματικό πλαίσιο και αποκτά πολύ μεγαλύτερη έκταση από αυτήν που είδες στο Γυμνάσιο. Αυτό σημαίνει ότι, αν δεν διαβάζεις τακτικά και προσεκτικά την θεωρία της Γεωμετρίας, πολύ σύντομα θα αρχίσεις να δυσκολεύεσαι!

Στις δε ασκήσεις τα πράγματα τίθενται επίσης σε πιο αυστηρό μαθηματικό πλαίσιο και απαιτείται καλή γνώση της θεωρίας, προκειμένου να μπορείς να λύνεις ασκήσεις. Τόσο στο σκεπτικό όσο και στην επίλυση μιας άσκησης, απαιτείται πλέον μεγαλύτερη συνδυαστική ικανότητα, ενώ και η παρουσίαση της λύσης (πώς γράφουμε την λύση δηλαδή) αφήνει πίσω της την χαλαρότητα με την οποία αντιμετώπισες ασκήσεις Γεωμετρίας στο Γυμνάσιο.

Πώς μπορώ να σε βοηθήσω

Πρώτ' απ' όλα, πρέπει να έχεις καλή σχέση και να μάθεις να διαβάζεις σωστά το σχολικό σου βιβλίο.

Για να σε βοηθήσω σε αυτό, το εμπλούτισα πολύ με χειρόγραφες σημειώσεις. Θέλω οπωσδήποτε να κάνεις αυτές τις σημειώσεις στο βιβλίο σου, διότι:

  • τονίζουν τις πιο σημαντικές προτάσεις της θεωρίας
  • αναφέρουν τι λέει κάποιος ορισμός, κάποιο θεώρημα της θεωρίας
  • σχολιάζουν θέματα της θεωρίας
  • επισημαίνουν χρήσιμες εφαρμογές του σχολικού βιβλίου

Τέλος, ένας ακόμη σκοπός των σημειώσεων αυτών είναι να μάθεις πώς να κάνεις τις δικές σου σημειώσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στην μάθηση!

Πάτησε στην εικόνα του βιβλίου για να το διαβάσεις

Αν θέλεις να αποθηκεύσεις στον υπολογιστή σου το σχολικό βιβλίο της Γεωμετρίας, όπως και όλα τα υπόλοιπα σχολικά βιβλία, πάτησε εδώ.

Μοιράσου την γνώση!

Κοινοποίησε την σελίδα - βοήθησε και άλλους!

Χρειάζεσαι βοήθεια σε κάποιο άλλο μάθημα;

>