Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ – Άλγεβρα

Έχω γράψει για σένα 4 ψηφιακά βιβλία που θα σε βοηθήσουν να βάλεις τις σωστές βάσεις στην Άλγεβρα. Μελέτησέ τα και θα δεις πόσο πολύ θα βελτιώσεις τις επιδόσεις σου στην Άλγεβρα.

Τι θα μάθεις στην Άλγεβρα της Α΄ Λυκείου;

Η Α΄ Λυκείου είναι η πρώτη από τις τρεις σημαντικές τάξεις του Λυκείου και η Άλγεβρά της άκρως σημαντική.

Σε αυτήν θα ξαναδείς πολλά από τα θέματα που διδάχθηκες στο Γυμνάσιο (κυρίως στην Γ΄ Γυμνασίου) και θα εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου με νέα θέματα.

Είναι μια χρονιά που σου δίνει πάρα πολλές ευκαιρίες να καλύψεις κενά και να εξαλείψεις αδυναμίες που προέκυψαν στο Γυμνάσιο. Εκμεταλλεύσου αυτές τις ευκαιρίες και θέσε τις γερές βάσεις που απαιτούνται για την υπόλοιπη πορεία σου στο Λύκειο, αλλιώς θα δυσκολευτείς πολύ.

Αν έχεις κενά στην Άλγεβρα από το Γυμνάσιο επομένως, έχεις 9 βοηθούς, οι οποίοι θα σου υπενθυμίσουν τα βασικότερα και σημαντικότερα στοιχεία που διδάχθηκες στο Γυμνάσιο. Από την «Επανάληψη του Γυμνασίου» πρέπει να ξεκινήσεις και εκεί να ανατρέχεις όποτε έχεις πρόβλημα για ό,τι δεν θυμάσαι από το Γυμνάσιο.

Στην «Επανάληψη του Γυμνασίου» υπάρχει όλη η βασική θεωρία και 300 αναλυτικά λυμένες ασκήσεις επανάληψης, μέσω των οποίων υπενθυμίζω βασικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπίζεις με άνεση στις ασκήσεις. Δεν έχει δύσκολες ασκήσεις, διότι σκοπός του βιβλίου είναι να σε βοηθήσει να θυμηθείς τις πλέον βασικές ασκήσεις και ενέργειες που πρέπει να γνωρίζεις καλά.

Πώς μπορώ να σε βοηθήσω

Πρώτ' απ' όλα, πρέπει να έχεις καλή σχέση και να μάθεις να διαβάζεις σωστά το σχολικό σου βιβλίο.

Για να σε βοηθήσω σε αυτό, το εμπλούτισα πολύ με χειρόγραφες σημειώσεις. Θέλω οπωσδήποτε να κάνεις αυτές τις σημειώσεις στο βιβλίο σου, διότι:

  • τονίζουν τα σημεία εκείνα της θεωρίας που πρέπει να προσέξεις περισσότερο
  • αναφέρουν τι λέει κάποιος ορισμός, κάποια ιδιότητα της θεωρίας
  • σχολιάζουν θέματα της θεωρίας
  • δείχνουν πού ξεκινούν και πού τελειώνουν οι αποδείξεις των ιδιοτήτων της θεωρίας
  • σημειώνουν ποιες είναι οι σημαντικότερες ασκήσεις

Τέλος, ένας ακόμη σκοπός των σημειώσεων αυτών είναι να μάθεις πώς να κάνεις τις δικές σου σημειώσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στην μάθηση!

Πάτησε στην εικόνα του βιβλίου για να το διαβάσεις

Αν θέλεις να αποθηκεύσεις στον υπολογιστή σου το σχολικό βιβλίο της Άλγεβρας, όπως και όλα τα υπόλοιπα σχολικά βιβλία, πάτησε εδώ.

Μοιράσου την γνώση!

Κοινοποίησε την σελίδα - βοήθησε και άλλους!

Τι επιπλέον ετοίμασα για σένα

Το διδακτικό υλικό της ιστοσελίδας για την Α΄ Λυκείου είναι σε φάση συγγραφής και θα υπάρχουν πολλά περισσότερα να σου προσφέρει από το σχολικό έτος 2020 - 2021.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν τρία βιβλία, με 130 επαναληπτικές ασκήσεις συνολικά, σε τρία βασικότατα κεφάλαια της θεωρίας:

το κεφάλαιο 2 (Οι πραγματικοί αριθμοί), το κεφάλαιο 3 (Εξισώσεις) και το κεφάλαιο 4 (Ανισώσεις).

Οι ασκήσεις αυτές θα σε βοηθήσουν πολύ στις επαναλήψεις, διότι είναι πολύ χαρακτηριστικές και αντιπροσωπευτικές.

Το κεφάλαιο 2 (Οι πραγματικοί αριθμοί) περιλαμβάνει μεν πολλά από τα θέματα που ήδη έχεις δει στην Γ΄ Γυμνασίου, όμως έχει και νέα θέματα (π.χ., απόλυτη τιμή, νέες ιδιότητες στις ρίζες κ.ά). Είναι κεφάλαιο - βάση για τα επόμενα, αλλά και γενικώς στην Άλγεβρα.

Για να διαβάσεις το βιβλίο, πάτησε στην εικόνα του.

Το κεφάλαιο 3 (Εξισώσεις) επίσης περιλαμβάνει θέματα που ήδη έχεις δει στην Γ΄ Γυμνασίου, αλλά και αυτό έχει νέα θέματα (π.χ., διερεύνηση εξίσωσης πρώτου και δευτέρου βαθμού, άθροισμα και γινόμενο ριζών δευτεροβάθμιας εξίσωσης κ.ά). Είναι επίσης κεφάλαιο - βάση στην Άλγεβρα.

Για να διαβάσεις το βιβλίο, πάτησε στην εικόνα του.

Το κεφάλαιο 4 (Ανισώσεις) περιλαμβάνει λίγα από τα θέματα που ήδη έχεις δει στην Γ΄ Γυμνασίου (π.χ. επίλυση ανισώσεων πρώτου βαθμού), αλλά και αυτό έχει νέα θέματα (π.χ., επίλυση ανίσωσης δευτέρου βαθμού, πρόσημο τριωνύμου κ.ά). Είναι επίσης κεφάλαιο - βάση στην Άλγεβρα.

Για να διαβάσεις το βιβλίο, πάτησε στην εικόνα του.

Χρειάζεσαι βοήθεια σε κάποιο άλλο μάθημα;

>