Αρχική σελίδα

Περιεχόμενα

Επικοινωνία

Σύνδεσμοι

Βιογραφικό

«Πώς;»

Δεν υπάρχει άνθρωπος που ν' ασχολείται με τα Μαθηματικά, είτε επειδή του αρέσουν είτε από ανάγκη, που να μην θέτει διαρκώς ερωτήματα, που ξεκινάνε με το «πώς;». Συναφή είναι και τα ερωτήματα «τι σημαίνει αυτό;» ή «τι είναι...;» (π.χ., τι είναι τετραγωνική ρίζα, τι είναι σύνθετο κλάσμα, τι είναι λογάριθμος κ.ά). Επίσης, δεν νομίζω να υπάρχει κανείς ανάμεσά μας που να μην έχει ακούσει (ακόμη και σιχαθεί) την έκφραση «τα Μαθηματικά είναι αλυσίδα». Πράγματι, είτε αρέσει είτε όχι, τα Μαθηματικά ΕΙΝΑΙ «αλυσίδα». Μια «αλυσίδα», που μοιραία την «σέρνουμε» στις ασκήσεις και οι «κρίκοι» της είναι οι απαντήσεις στα ερωτήματα που ξεκινάνε με το «πώς;». Αυτό επιχειρεί να κάνει το πλήρως ανανεωμένο και εμπλουτισμένο βιβλίο που θα διαβάσεις εδώ. Συγκέντρωσα όλα εκείνα τα στοιχεία Άλγεβρας από το Γυμνάσιο, την Α΄ και Β΄ Λυκείου, που διαρκώς «ξεπηδάνε» στις ασκήσεις μέσω του ερωτήματος «πώς;».

Όσα υπάρχουν στο βιβλίο ασφαλώς δεν καλύπτουν όλα τα θέματα Άλγεβρας, ούτε στην έκταση ούτε στην λεπτομέρειά τους. Από το βιβλίο αυτό δεν θα μάθεις τώρα πώς γίνεται κάτι, αλλά θα το θυμηθείς. Για περισσότερη λεπτομέρεια στην μελέτη ενός θέματος επισκέψου το σχετικό κεφάλαιο στην παρούσα ιστοσελίδα ή συμβουλέψου τον καθηγητή και τις σημειώσεις που σου έδωσε, όταν σου δίδαξε το σχετικό θέμα.


Για ό,τι δεν θυμάσαι από το Γυμνάσιο μόνο, πάτησε εδώ για να το βρεις. Οι 300 λυμένες ασκήσεις που θα δεις, θα σε βοηθήσουν πολύ.

Κοινοποίησε την σελίδα!

ΠΡΟΣΟΧΗ !!

(Σημείωση της 24ης Ιουλίου 2017)

Η ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου θα βρίσκεται υπό διαρκείς ενημερώσεις. Κάθε εντοπισμός λάθους θα διορθώνεται άμεσα.

Ό,τι εντοπίζετε, αναφέρετέ το με email στην διεύθυνση τη ιστοσελίδας

mathsteki@gmail.com

Το βιβλίο διατίθεται και σε έντυπη μορφή!

Αν θέλετε να λάβετε την έντυπη έκδοσή του, στείλτε email στην διεύθυνση mathsteki@gmail.com αναφέροντας απαραίτητα τα ακόλουθα:

Όνομα - Επώνυμο - Διεύθυνση - Ταχυδρομικό κώδικα (ΤΚ) - Κινητό τηλέφωνο.

Επίσης, σημειώστε πόσα αντίτυπα θα θέλατε.

Η αποστολή γίνεται με την Γενική Ταχυδρομική, η πληρωμή γίνεται με αντικαταβολή.

Κόστος βιβλίου:  7€

Κόστος αποστολής και αντικαταβολής:  6,30€ (για δέμα έως 2 κιλά)

Πληρώνετε μόνο το κόστος εκτύπωσης - βιβλιοδεσίας και τα μεταφορικά! Το «Μαθηματικό στέκι» δεν προσπορίζεται ούτε ένα λεπτό του ευρώ από το βιβλίο!